Actueel nieuws

MZSW-conferentie 19 juni: Medezeggenschap onder de Participatiewet

Met deze titel organiseren de samenwerkende regionale platforms voor ondernemingsraden in de SW op 19 juni 2014 de landelijke MZSW-dag.

Op 1 januari 2015 treed de Participatiewet inwerking. Wat zijn de gevolgen van de nieuwe wet, welke partijen spelen daarbij een rol en wie heeft het voor het zeggen? Als we zicht hebben op de zeggenschap kunnen we ook de medezeggenschap invullen en kansen verzilveren die zich altijd aandienen.
Daarom gaan we op 19 juni ' over de streep' en brengen we het Participatieveld in beeld. Vervolgens zoomen we in op de Inclusieve Arbeidsmarkt en concentreren we ons op invloed uitoefenen als OR in de praktijk. We besluiten met een terugblik op de dag met humor.


De conferentie heeft als dagvoorzitter Isaäk Mol. Hij is projectleider medezeggenschap bij SBCM en trainer bij het CAOP. De acteur Ad-Just Bouwman zal door middel van humor en interactief theater verbinding creëren tussen u als deelnemer en de inhoud.
Bekijk het volledige dagprogramma


Kosten

Deelname aan deze conferentie kost € 95,- per SW-organisatie, waarbij maximaal vier OR-leden kunnen deelnemen. U schrijft zich per persoon in!
Komt u met meer dan vier personen van dezelfde organisatie dan betaalt u nog eens € 95, - voor de volgende vier.


Aanmelden

Klik hier om u aan te melden


Locatie

Cultuur- en Congrescentrum Antropia 
Hoofdstraat 8
3972 LA Driebergen, (naast NS station Driebergen-Zeist)
Bekijk de routebeschrijving

Artikel in RTV Noord 28 februari 2014

Er is nog lang niet voldaan aan de voorwaarden om in het noorden tienduizend banen te scheppen voor moeilijk plaatsbaar personeel. Dat zegt ondernemersvoorman Lambert Zwiers, directeur van VNO-NCW Noord en MKB Noord, in reactie op de onlangs aangenomen participatiewet.......

Lees hier het hele artikel

 

Artikel verschenen in de Leeuwarder Courant 20 februari 2014
Geschreven door Nijnke Smedema

Het Rijk trekt geen euro extra uit wegens het groot aantal arbeidsgehandicapten.

Wel draagt het kabinet de Vereniging van Nederlandes Gemeenten (VNG) op, zwakke regio's meer toe te stoppen uit bestaande potjes.

De 2e Kamer vergaderde deze week bijna 15 uur over de Participatiewet, die gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk maakt voor bijstand, sociale werkplaatsen en jong gehandicapten .....

Lees hier het hele artikel

 

Van sociale werkvoorziening naar werkbemiddelingsbedrijf

actueelOp 18 november 2013 was Staatssecretaris Jetta Klijnsma op werkbezoek bij Wedeka te Stadskanaal.
We hebben met een delegatie van OR leden (aangesloten bij het POC NN) het gesprek met haar gevoerd over de visie die het POC NN heeft ten aanzien van de uitvoering van de Participatiewet.

 

Visie van POC Noord Nederland op de participatiewet en gevolgen sociaal akkoord van de gezamenlijke ondernemingsraden van de SW- bedrijven van Noord Nederland.
Visie-POCNN.pdf

 

Hieronder de brief die Nico Lieberom namens het POCNN schreef naar Mevr. Klijnsma.
Geachte-Mevr.Klijnsma.pdf

 

Het antwoord van mevr. Klijnsma kunt u hier lezen.
antwoord_Mevr.J.Klijnsma.pdf

 

 

 

Secretariaat POCNN  |  Electronicaweg 5  |  9503 GA Stadskanaal  |  0599-692070  |  Disclaimer  |  Reglement POCNN